Obrano mlijeko i krvni tlak Povećani unos kalcija i vitamina D iz niskomasnog mlijeka i mliječnih proizvoda smanjuje rizik od razvoja visokog krvnog tlaka.
Rezultati su to studije u kojoj su se na gotovo 30 000 žena pratile prehrambene navike kroz period od 10 godina. Ispitanice koje su unosile najveće količine niskomasnog mlijeka i mliječnih proizvoda su imale za 11 % manji rizik od razvoja visokog krvnog tlaka u usporedbi sa onima koje su unosile najmanje količine ovih namirnica.
Isti rezultati nisu ponovljeni kada su ispitanice dobile kalcij i vitamin D u obliku suplemenata.
Izvor: Hypertension
Rezultati su to studije u kojoj su se na gotovo 30 000 žena pratile prehrambene navike kroz period od 10 godina. Ispitanice koje su unosile najveće količine niskomasnog mlijeka i mliječnih proizvoda su imale za 11 % manji rizik od razvoja visokog krvnog tlaka u usporedbi sa onima koje su unosile najmanje količine ovih namirnica.
Isti rezultati nisu ponovljeni kada su ispitanice dobile kalcij i vitamin D u obliku suplemenata.
Izvor: Hypertension
Primjedbe