Maslinovo ulje predstavlja proizvod izvanrednih svojstava, ono je "idealna masnoća".
Maslinovo ulje štiti dobri kolesterol (HDL), zbog visokog sadržaja jednostruko nezasićenih masnih kiselina (77%) i smanjuje loš kolesterol (LDL) zbog sadržaja samo 4 - 12 % višestruko nezasićenih i zasićenih masnih kiselina koje dovode do oštećenja krvnih žila.
Maslinovo ulje dragocjena je hrana bogata karotenom i klorofilom (sprječavaju oksidaciju ulja), lecitinom (antioksidans, aktivator metabolizma, masnoća, šećera i bjelančevina) i esencijalnim vitaminima A, D i K, te vitaminom E.
Upravo zbog tih vrijednosti idealno je za: - blagotvoran utjecaj na srce i krvne žile - probavni sustav (žučni putevi, žučni kamenci, želudac, jetra i crijeva) - rast i razvoj djeteta - kosti i zglobove - usporavanje starenja (zbog visokog sadržaja antioksidanta) - dijabetes - moždano tkivo - kožu - pomoć u borbi protiv raka debelog crijeva, prostate, dojki i ostalih tumora
Primjedbe