Kopar i mažuran

Kopar

Opis:
Biljka paperjasta lišća i nježno oštra okusa.
Koristi se:
Svježe ili suho lišće i sjeme.
Način upotrebe:
Slaže se sa zelenim graškom, krastavcima (za kiseljenje), rajčicom, krumpirom i ribom. Svježe lišće najbolje je dodati tek nešto prije posluživanja jer kuhanje uništava okus. Sjeme kopra dobro je staviti u kruh, pirjani kupus, jela s mesom koja se duže pirjaju i u tekućinu za kiseljenje.

Mažuran


Opis:
Okus biljke sličan je origanu, no nešto blaži i slađi.
Koristi se:
Svježe lišće, cijelo ili smrvljeno suho lišće.
Način upotrebe:
Za raznovrsna jela s ribom, mesom i peradi. Svježe ubrano lišće može se dodati salatama. Budući da je vrlo delikatan, svježi mažuran dodajte pri samom kraju kuhanja.

Nema komentara: