Bijeli lukKo ne bi želio da olakša rad srcu, opusti krvne žile i opskrbi organe dovoljnom kolicinomkisika? Najsmrdljiviji od svih poznatih lijekova vjekovima stoji na usluzi. Jedite bijeli luk. Dovoljna je sasvim mala kolicina. Naucnici su otkrili zašto konzumiranje bijelog luka održava zdravlje srca. Kljuc je u alicinu, materiji odgovornoj za ozloglašeni sumporni zadah, kaze se u studiji tima sa Sveucilišta Alabama. Alicin se razgraduje na manje sastojke koji reagiraju sa crvenim krvnim zrncima i stvaraju spoj koji opušta krvne žile i omogucava dobar protok krvi. Osim toga, smanjuje pritisak i omogucava da se putem krvi prenosi više kisika do organa, te tako olakšava rad srca. Oprezni trebamo biti samo sa koncentratima bijelog luka koji se prodaju u ljekarnama. Prevelike doze mogle bi da prorijediti krv i uticu na krvarenje.

2 komentara:

Anonimno kaže...

Pozdrav
Ja sam jeo bijeli luk 32 mjeseca oko 150 kila.Mogu vam potvrdit da nemam niti kolesterola absolutno ništa,nemam nikakve bolesti a imam
71 godinu.Nikada doktoru ne idem,ne nosim naočale imam svoje zube,nije mi potrebna Viagra.Što da još opišem,siguran sam da zahvaljujući bijelom luku imam zdravjle.
Lijepi pozdrav K

Anonimno kaže...

Svaka cast na dobro dizajniranom blogu,a post je jos bolji.Veliki pozdrav