Preskoči na glavni sadržaj

Trodnevna dijeta





Postoje dvije vrste trodnevne dijete s kojima se možete riješiti manjeg viška kilograma, a bez gladovanja. Kroz ova tri dana trebali biste izgubiti 1,5 do 2 kg.



PRVA VRSTA TRODNEVNE DIJETE

Da bi vam hrana bila ukusnija, možete joj dodati začine, sol, papar, limun, ocat, sojin umak, senf i kečap

Trodnevna dijeta1. DAN


DORUČAK - kava ili čaj, pola grejpfruta, tost sa žličicom kikiriki maslaca
RUČAK – 50 g tunjevine, tost, crna kava s umjetnim zaslađivačem
VEČERA - 100 g nemasnog mesa, 100 g graška, 100 g mrkve, 1 jabuka

Trodnevna dijeta2. DAN


DORUČAK - crna kava ili čaj s umjetnim zaslađivačem, jaje, pola banane, tost
RUČAK – 100 g svježeg sira ili tunjevine, 8 krekera
VEČERA - 100 g nemasnog mesa, 100 g brokule ili špinata, 50 g mrkve, banana

Trodnevna dijeta3.DAN


DORUČAK - kava ili čaj, 5 slanih krekera, 30 g sira, jabuka
RUČAK - kuhano jaje, tost, crna kava ili čaj umjetnim zaslađivačem
VEČERA – 100 g tune, 100 g mrkve, 100 g karfiola, 100 g dinje

DRUGA VRSTA TRODNEVNE DIJETE

Trodnevna dijeta1. DAN


Sokovi, čajevi, voda
Umjesto jela tijekom dana popijte 2 litre voćnog soka, 1 l nezaslađenog biljnog čaja i 1 l mineralne vode. Šećer iz voćnog soka će vas dugo držati sitima i spriječit će napade gladi.

Trodnevna dijeta2. DAN


Zeleno voće i povrće
Umjesto pripremanih obroka pojedite 2 kg zelenog voća i povrća (brokuli, jabuke, zelena salata…). Povrće možete kuhati ili dinstati.

Trodnevna dijeta3.DAN


Riža
Integralna riža će vas učiniti sitijima, ali može poslužiti i bijela. Dnevna količina neka ne pređe 200 g sirove riže. Možete joj dodati začine, sol, papar, limun, ocat, sojin umak, senf i kečap

NAPOMENA: Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za ljudski organizam.

Nije preporučljivo korištenje niti jedne vrste dijeta bez prethodne konzultacije s liječnikom. Dijete prenosimo s najboljom namjerom te nismo odgovorni za neuspjeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao niti za druge posljedice koje njena primjena može izazvati pa provođenje ove dijete preuzimate na vlastitu odgovornost.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PELIN - Artemisia absinthium

Ljekovite i djelotvorne tvari: Pelin sadrži niz ljekovitih tvari, a prije svega eterično ulje, sastavljeno od niza kompliciranih organskih spojeva. Osim toga, sadrži gorki glikozid absitin i gorke tvari artemisin, absintiin i anabsintiin, a od organskih kiselina nalaze se u pelinu jabučna, taninska i jantarna kiselina. Utvrđene su i tvari poput parafina čiji sastav nije još točno određen. Osim toga, u listovima se nalazi zelenoplavo eterično ulje tujon, nadalje terpen, medu njima azulen, tanaceton i konačno soli kalija i mangana. Ljekovito djelovanje:    Pelin pripada ponajčešće opisanim biljkama i vjerojatno najčešće upotrijeb- Ijenoj ljekovitoj biljci za pospješenje probave i pobuđivanje apetita. Pelin je sredstvo za jačanje (tonicum), on pobuđuje izlučivanje žuči i jetre i otklanja veoma brzo sve probavne smetnje i nadimanja. Čaj od pelina preporučamo bolesnicima kojima je operativnim putem uklonjena žučna vrećica. Čaj od pelina odlično je sredstvo protiv grčeva u želucu i crijev

Dijeta kod gihta

Od te bolesti oboljeva većina ljudi s višim životnim standardom, ukratko ljudi, koji imaju bogatiju svakodnevnu prehranu, bez obzira da li je to piće ili hrana. Jaki bolovi se pojave u palcima na nogama, iako su mogući i u drugim zglobovima. Također giht susrećemo kod debljih ljudi, pa se onda s tim u vezi pojavljuju još i dodatne bolesti (arterioskleroza, povišen krvni tlak, itd.). Kako je u svakodnevnoj prehrani mnogo namirnica životinjskog porjekla koje sadrže purine, potrebno je sastaviti jelovnike tako da ne sadrže takve namirnice. Većina ljudi koji boluju od te bolesti je i debelo, pa je također potrebno nuditi nisko kaloričnu hranu s najviše 1500 kalorija na dan. Kako akutni napad gihta prouzroči premasna i preobilna hrana, preobilno konzumiranje vina (nadasve crvenog) i piva, te neugodne vremenske pojave, visoka ili niska temperatura,opće zdravstveno stanje, nepravilna terapija u toplicama, povlači za sobom da mora bolesnik pored pravilno sastavljene dijetne prehrane voditi

GLOG - Glog jača i regulira rad srca

a) Crataegus oxyacantha L. - crveni glog b) Crataegus monogyna jacq. - bijeli glog Ljekoviti dijelovi biljke: U proljeće za vrijeme cvatnje beru se cvjetovi sa cvjetnim stapkama (Crataegi flores), kao i cvjetni vršci s listovima (Crataegi summitates ). Ujesen se sabiru plodovi bez peteljke (Crataegi fructus) pa se suše najprije u hladu da upola uvenu a iza toga se dosuše u toploj peći. Ljekovite i djelotvorne tvari: Svježi listovi i cvjetovi sadrže, uz nešto eteričnog ulja, trimetilamin i glikozid oksiakantin. Obje navedene ljekovite i djelotvorne tvari gube s vremenom na ljekovitom učinku. Plodovi sadrže eterično ulje, tanin, saponin, glikozide i fruktozu. Sadrže znatnu količinu aluminija, kalija, natrija, kalcija i soli fosforne kiseline. Ljekovito djelovanje: U pučkoj medicini spominje se upotreba gloga kao sredstva protiv srčanih poteškoća što su tek u 19. stoljeću pobliže istražili i potvrdili francuski i engleski liječnici. Homeopatija je vršila vrijedne predradnje, no tek je 1